Zapraszamy codziennie
od 9.00 do 23.00

Rezerwacja miejsc
tel. 84 6386256



REGIONALNE SPECJAŁY SZEFA KUCHNI
Chief’s regional speciality
 
 
ZUPA KURKOWA
serwowana z grzankami
Chanterelle soup served with croutons
II miejsce w konkursie kulinarnym “Smaki Zamościa i Roztocza”

GOLAS ROZTOCZAŃSKI
pieróg z kaszy gryczanej z twarogiem odgrzewany na maśle
lub boczku podawany ze szklanką kefiru
Dumpling with buckwheat groats and cottage cheese, reheated in butter or
bacon served with a glass of kefir
Wyróżnienie w konkursie kulinarnym “Smaki Zamościa i Roztocza”

MISA PIEROGÓW
obsmażane pierogi z: kapustą i grzybami, kaszą gryczaną i twarogiem,
soczewicą, mięsem, podawane ze skwarkami i kefirem
Bowl full of dumplings with: cabbage and mushrooms,
buckwheat and cottage cheese, lentil, meat, served with cracklings and kefir

PLACEK  ZIEMNIACZANY  PO  WĘGIERSKU
serwowany z bukietem surówek
Hungarian potato cake with salads


KOTLET  ORDYNAT
sakiewka ze schabu nadziewana pieczarkami i żółtym serem
serwowana z opiekanymi ziemniakami i bukietem surówek
-

ulubione danie Sobiepana Zamoyskiego
”Ordynat” chop stuffed with mushrooms and cheese served with toasted potates and salads


PRZYSMAK MARYSIEŃKI
kotlet z cielęciny podawany na grzance z ananasem i śliwką
w kompozycji z ziemniakami oraz bukietem surówek
-

przygotowany dla Marysieńki Zamoyskiej, późniejszej królowej Polski
Veal chop on toast with pineapple and plum in combination with
potatoes and salads

PÓŁMISEK ROZTOCZAŃSKI
obsmażane kaszanka i kiełbasa z cebulą oraz karkówka
serwowane z talarkami ziemniaków, piklami i musztardą

„Roztoczański” platter - fried blood pudding & sausage with
onion and chuck served with potato slice, pickles and mustard